Михаел Сладкаров е роден в София на 22 март 1987 година. Произхожда от семейство с богата културна история - дядо му Ангел Сладкаров е основател на оперетата в България, а баба му е от Германия и има благородно потекло - Ингеборг фон Бьов.

 

Още в ранна възраст проявява огромен интерес към компютрите и технологиите като цяло. На 13 години написва първата си програма, чиято цел е подобрено интерактивно изживяване на чат от програмите за времето си. На 16 години създава най-големия сайт в страната посветен на азиатската култура: AnimeS-bg.com , който обединява десетки хиляди потребители. Във времето аниметата стават неотменна част от живота му и той започва да се занимава професионално с организирането на развлекателнo-културни събития посещавани от хиляди хора. Най-голямото от тях е ежегодното AnimeS Expo, което през 2017 година е част от ON! Fest, а през 2018 година получава ексклузивни права за провеждането на квалификационен кръг за световното по косплей в Япония - World Cosplay Summit.

Освен аниме събития, организира и разнообразни музикални фестивали и партита. Участва в редица международни семинари, обучения и журира множество конкурси. Собственик е на няколко успешни бизнеса и учредява фондация "Мечти без граници". Благородно помага на млади таланти да развиват възможностите си и да намерят изява на голямата сцена.

 

 

Предприемачеството като начин на живот

 

Откакто се помня, винаги съм изпитвал силно влечение към правенето на бизнес и най-вече към всеобщата полза от него. Човек продава/разменя/отдава на друг човек стока или услуга, която той желае срещу другo нещо, което пък е необходимо на първия човек.

 

Всеки един от нас прави постоянно сделки в живота си. Дали ще разменим дискове с любимата си музика помежду ни, дали ще разкопаем градината на съседа за един сладолед или ще отидем до магазина, за да закупим хляб – всичко това е вид сделка. Въпросът е колко човека осъзнават това и колко са склонни да предприемат действието самите те да предоставят търсена стока или услуга на пазара директно, вместо да работят за някой друг, който е предприел даденото усилие.

 

Отраснал съм в комбинирана семейна среда между родител предприемач и родител, държащ на всекидневния сигурен доход. Спокойно мога да заявя, че съм видял плюсовете и минусите и на двете страни, но определено предприемаческата част в мен надделява. Затова съм склонен да рискувам и това ми харесва. Истински богат може да бъде само човек успял да накара парите да работят за него, а не той да работи за тях.

 

Ще препоръчам на всички бъдещи и настоящи предприемачи да прочетат любимата ми книгата, а именно „Богат татко, беден татко“ на Робърт Кийосаки. Това е един от най-богатите инвеститори в света, който е издал значителен брой книги със съвети как да се избяга от въртележката в живота и как човек да спре да бъде наемен работник.

 

Всеки от нас има нужда постоянно да обогатява финансовата си култура, но за да бъде човек наистина добър предприемач, освен вродения предприемачески дух, трябва да е получил и стабилна професионална учебна основа. 

 

Михаел Сладкаров - Mihael Sladkarov,