Новини

Фондация "Мечти без граници" организира AnimeS Expo 2018, което за 13-та поредна година ще зарадва феновете си с грандиозно събитие насочено към азиатската култура. Датите са съобразени с едноседмичната пролетната ваканция обявена официално от МОН, за да бъдат максимално удобни за всички. Очаквайте страхотен косплей, който отново ще бъде разделен на любителска част и състезателна. Както винаги има соло и групов формат и за двата косплея. 

 

За първи път България ще изпраща хора на световното по косплей в Япония! Победителите в състезателния косплей от квалификацията за World Cosplay Summit (WCS) заминват за 10 дни в Япония, за да представят страната ни на световното и да разгледат страната.

 

По време на събитието имаме и втора квалификацията. Тя е за International Cosplay League (ICL). Косплей победителите ни от тази квалификация заминават за Испания, където ще представят страната ни на друго елитно международно състезание - Japan Weekend.

 

Журито ни от професионални косплеъри е от 3 различни континента. Сред тях са Sweet Angel (Италия), AmenoKitarou (A.K. Wirru) (Австралия) и Kinpatsu Cosplay (Южна Африка).

 

Страхотни новини за K-pop феновете! Засилваме присъствието на кпопа в програмата ни. Очаквайте няколко часа K-pop в програмата ни.

 

За всички посетители ще бъдат предвидени още повече работилнички и по-голяма зона с мърчъндайз. Въвеждаме арт алея и много други интересни неща, които ще бъдат обявявани постепенно.

 

 

Очаквайте голяма гейминг зона с турнири по различни игри и конзоли.

 

 

Събитието ще се проведе в зала Универсиада на 31 март и 1 април 2018 година. Следете фейсбук страницата "AnimeS Expo" за повече информация.