Новини

Михаел Сладкаров и Славея Сиракова

За 13-та поредна година хиляди фенове на азиатската култура се събраха на едно място благодарение на грандиозния фестивал AnimeS Expo, който за пореден път впечатли с увеличените си мащаби.

За първи път в България се проведе квалификация за световното по косплей World Cosplay Summit (WCS), за която дойде от Япония лично създателя му - Tokumaru Oguri - CEO and Founder of WCS.

На сцената участваха над 400 човека, като това включва косплея, k-pop състезанието, танцовото шоу и т.н.

Проведе се квалификацията за International Cosplay League (ICL) на която се избраха представители на България за елитното международно състезание Japan Weekend, които да представят страната ни.

Журито за събитието тази година дойде от 3 различни континента, като това са известни професионалисти печелили огромно количество конкурси и състезания в своите държави и по света - Sweet Angel (Италия), AmenoKitarou (A.K. Wirru) (Австралия) и Kinpatsu Cosplay (Южна Африка).

Главният организатор на събитието Михаел Сладкаров откри впечатляващо със Славея Сиракова, обръщайки се с призив към състезателите да покажат най-доброто от себе си пред света и oгромни благодарности за положения им труд.

В гейминг залата два дни бушуваха страстни битки между отборите в League of Legends. Най-добрите три отбора си тръгнаха със страхотни награди от партньорите на събитието, а всички останали получиха бонус точки по акаунтите си. Ретро зоната даваше възможност за игра на над 500 заглавия от миналото.